Rapoarte şi funcţii

Funcții

Cu ajutorul aplicaţiei de monitorizare, accesibilă online, ușor de utilizat, pot fi configurate diferite funcții pentru a gestiona eficient și sigur flota dumneavoastră.

În funcție de specificul activității clienților noștri, putem crea și personaliza la cerere funcții care să servească nevoilor de administrare și eficacitate.

Localizarea și monitorizarea

Localizarea și monitorizarea unuia sau mai multor vehicule se realizează în timp real sau retroactiv pe o hartă digitală, detaliată la nivel de număr de stradă.

Timp real vizualizare harta

Istoric traseu

Afișează grafic pe hartă traseul urmat de vehicul, opririle, staționările, transmisiile periodice, șoferul, viteza de deplasare, stilul de condus, desfașurătorul traseului detaliat pe rute, etc.

Timp real Istoric traseu

Optimizare rute

Pot fi create/desenate rute prestabilite. Rutele se pot aloca pe vehicule pe un interval de timp prestabilit. Aplicația evidențiază abaterea de la ruta prestabilită (traseul de abatere, intervalul de timp de abatere, numărul de kilometri de abatere, alarmă în momentul în care se abate vehiculul de la ruta).

Diagnosticare

Afișează informații cu privire eventuale defecțiuni al echipamentului și starea tehnică a acestuia (stare antenă GPS, stare alimentare echipament GPS, stare achiziție GPS și stare comunicație GSM).

Cele mai apropiate vehicule

Permite identificarea celor mai apropiate 10 autovehicule de o anumită locație. Calculul distanței se efectuează prin metoda rutării, ținând cont de regulile de circulație impuse (sensuri giratorii, interzis, etc).

Alerte de securitate

Timp

SOS

Alarma este declanșată când este acționat butonul/telecomanda de panică instalate pe autovehiculul monitorizat; acestă alertă este disponibilă doar dacă a fost instalată funcția “buton” sau “telecomandă de panică”.

Alarmă auto

Alarma se declanșează când se acționează alarma auto a autovehiculului; funcția este disponibilă doar dacă tipul de alarmă auto instalată pe autovehicul permite integrarea cu sistemul GPS și dacă aceasta este conectată la echipament.

Alerte de funcționare

Antenă GPS decuplată

Alarma se declanșează în situația în care antena GPS a echipamentului este deconectată

Baterie auto descărcată

Alarma se declanșează în situația în care tensiunea bateriei scade sub un anumit prag

Atenționare comunicație GSM întreruptă

Alarma se declanșează în situația în care echipamentul VTS nu mai transmite date către server din urmatoarele motive: vehiculul se află într-o zona în care operatorul de telefonie mobilă nu are acoperire GSM (nu există semnal GSM ); echipamentul VTS este deconectat de la principala sursă de alimentare; echipamentul VTS este defect; SIM-ul din componența echipamentul VTS este defect, etc.

Cuplare/Decuplare baterie back-up

Alarma se declanșează în situația în care bateria de de rezervă a echipamentului VTS este deconectată (dacă echipamentul VTS este prevăzut cu baterie de back-up);

Cuplare/Decuplare baterie autovehicul

Alarma se declanșează în următoarele situații: este deconectată bateria auto sau este întreruptă alimentarea echipamentului VTS de la bateria auto;

Lipsă semnal GPS

Alarma se declanșează în situația în care semnalul GPS este foarte scăzut sau inexistent; este monitorizată corectitudinea poziţiei geografice înregistrate de sistemul GPS; în funcţie de numărul de sateliţi spre care are vizibilitate echipamentul de monitorizare prin GPS, poziţia geografică înregistrată de sistemul GPS este sau nu corectă (validă); pentru a avea o poziţie geografică validă (respectiv semnal GPS), echipamentul de monitorizare prin GPS trebuie să se situeze în aria de acoperiere a minimum 4 sateliţi GPS;

Bruiere semnal GSM

Alarma se declanșează în situația în care semnalul GSM este bruiat de factori externi precum echipamente speciale de bruiaj GSM, echipamente cu care interferează semnalul GSM, alți factori;

Bruiere semnal GPS

Alarma se declanșează în situația în care semnalul GPS este bruiat de factori externi precum: echipamente speciale de bruiaj , echipamente cu care interferează semnalul GPS, factori de mediu, reflexii din clădiri și alte construcții, reflexii cauzate de relief, alți factori

Lipsă cartela SIM

Alarma se declanșează în situația în care cartela SIM este scosă din echipamentul VTS.

Alerte privind comportamentul șoferilor

Abatere traseu

Alarma se declanșează când vehiculul se abate de la traseul prestabilit alocat.

Alerta abatere traseu

Staționare prelungită

Alarma se declanșează când vehiculul staționează mai mult de 5 minute (motor pornit, viteză=0 km/h)

Frânare bruscă

Alarma se declanșează în situația în care vehiculul depășește pragul de decelerare maxim admis pentru siguranța pasagerilor și a autovehiculului (frânare bruscă)

Accelerare bruscă

Alarma se declanșează în situația în care vehiculul depășește pragul de accelerație maxim admis pentru siguranța pasagerilor și a vehiculului (are o accelerare bruscă)

Abordare periculoasă a curbelor

Alarma se declanșează în situația în care vehiculul depășește pragul de accelerație centripetă maxim admis pentru siguranța pasagerilor și a vehiculului (abordează periculos curba).

Managementul documentelor tehnice

Obiective – Date generale

Expirare RCA, ITP,CASCO, Vinieta

Alarmele se declanșează în situația în care valabilitatea unuia dintre documente urmeză să expire; se pot programa alarme de avertizare pentru fiecare document al autovehiculului

Alerta asigurare RCA
Alerta ITP
Alerta asigurare CASCO
Alerta vinieta

Evidență schimb anvelope

Alarma se declanșează în situația în care anvelopele trebuie înlocuite (în funcție de sezon iarnă/vară); alarma este declanșată înainte de data la care trebuiesc înlocuite anvelopele, cu un număr de zile setat de către utilizator; alarma este activă în sistem până la confirmarea înlocuirii anvelopelor.

Evidenta schimb anvelope

Schimb ulei

Alarma se declanșează în momentul în care se apropie efectuarea schimbului de ulei.

Alerta schimb ulei

Revizie periodică, sezonieră

Alarmele se declanșează în momentul în care se apropie efectuarea reviziilor.

Alerta revizie tehnica periodica

ISCIR

Alarma se declanșează când valabilitatea documentului urmeză să expire.

Alerta expirare ISCIR

Verificare tahograf

Alarma se declanșează când revizia periodică sau etalonarea periodică a tahografului urmeză să expire.

Verificare tahograf

Expirare licență mărfuri periculoase

Alarma sedeclanșează în aplicație când licența urmeză să expire.

Alerta expirare marfuri periculoase

Managementul personalului

Expirare carte de identitate, permis de conducere, atestate profesionale

Alarmele se declanșează când valabilitatea unuia dintre documente urmeză să expire.

Expirare vize medicale

Alarma se declanșează când expiră viza medicală.

Alerta expirare viza medicala

Expirare examen psihologic

Alarma se declanșează când expiră valabilitatea examenului psihologic și trebuie efectuat un nou examen.

Alerta expirare examen psihologic

Instructaj periodic

Alarma se declanșează când trebuie refăcut instructajul periodic.