intrebari frecvente

Întrebări frecvente

 • Ce reprezintă tehnologia GPS?

  Sistemul Global de Poziționare (GPS) este format dintr-un grup de 24 de sateliți activi, ce survolează orbita planetei. Acest sistem a fost inițiat și realizat de către Ministerul Apărării al Statelor Unite ale Americii. Sistemul GPS poate calcula poziția exactă (coordonatele geografice) ale unui obiect pe suprafața Pământului, cu condiția ca acesta să fie echipat cu un dispozitiv ce are în componență un receptor GPS.

 • Cum funcționează sistemul GPS?

  Principiul de funcționare al GPS-ului are la bază utilizarea sateliților lansați pe orbita pamântului pentru a putea efectua o localizare la sol. Efectuând o măsurare foarte exactă a distanței în linie dreaptă dintre un receptor GPS și cel puțin 4 sateliți se poate determina poziția oricărui punct de pe Pământ (latitudine, longitudine, altitudine). Pentru determinarea poziției unui punct de pe suprafața terestră cu ajutorul sateliților sunt necesare trei distanțe (trei sateliți), întrucât metoda care se utilizează este cea a triangulației. În aplicațiile de localizare prin GPS este necesară și a patra distanță, pentru minimizarea erorilor de poziționare. Distanța dintre satelit și receptor se calculează prin cronometrarea timpului de care are nevoie semnalul radio să ajungă de la satelit la receptorul GPS. Știind faptul că semnalul radio se deplasează cu 300.000 km/s (viteza luminii), cronometrând timpul lui de propagare de la satelit la receptor se deduce astfel distanța dintre aceștia.

 • Ce este sistemul de monitorizare flotă KTrack?

  Cu un istoric de activitate de peste 15 ani,KTrack este una din cele mai cunoscute soluţii de monitorizare prin GPS dezvoltată de UTI, find dedicată companiilor care deţin parcuri auto dar și companiilor interesate de dezvoltarea de proiecte la cheie pe specificul activităților acestora.

 • Pentru ce este utilizată soluția de monitorizare flotă auto KTrack?

  Soluția de localizare prin GPS, KTrack, este dedicată companiilor care dețin flote auto fiind utilizată pentru un management productiv și eficient al acestora. Această soluție de localizare flotă permite o ușoară gestionarea a consumurilor, alimentărilor și sustragerilor de carburant, eliminarea călătoriilor efectuate în interes personal, respectarea programelor de lucru, monitorizarea stilului de condus al șoferilor, monitorizarea abaterilor de la rutele prestabilite, creșterea siguranței șoferilor și a mărfii transportate, eficientizarea rutelor, etc.

 • Cum funcționează sistemul de localizare KTrack?

  Echipamentul GPS instalat pe autovehicul colectează date de la rețeaua satelitară prin intermediul antenei GPS. Pe baza acestor informații echipamentul GPS VTS-07 efectuează local anumite calule și transmite datele către server-ul central instalat în data center-ul UTI, în vederea stocării și prelucrării acestora. Aplicația de monitorizare prelucrează aceste date și le afișează în cadrul rapoartelor.

 • Ce browsere sunt compatibile cu aplicația de monitorizare prin GPS KTrack?

  Pentru funcționarea în parametrii optimi a aplicației de monitorizare prin GPS KTrack, recomandăm utilizarea browserelor Mozzila Firefox, Google Chrome, Opera sau Safari. Aplicaţia de monitorizare prin GPS KTrack este disponibilă atât pe tablete cât și pe telefoane mobile (smartphones) ce au sisteme de operare IOS și Android

 • Ce beneficii oferă soluția de urmărire prin GPS KTrack?

  Beneficii KTrack:

  • Siguranţă şi control permanent al vehiculelor, utilajelor şi şoferilor
  • Gestionarea eficientă a flotei auto, controlul permanent al resurselor, minimizarea cheltuielilor si reducerea costurilor de întreţinere a vehiculelor
  • Urmărirea activității vehiculelor și a șoferilor
  • Rapoarte reale şi detaliate de activitate
  • Evidență revizii CASCO, RCA, ITP, vinietă, schimb ulei, schimb anvelope, accidente, atestate profesionale, vize medicale etc.
 • Ce echipamente GPS utilizați pentru monitorizarea autovehiculelor?

  UTI GRUP S.A. este producător și dezvoltator atât al soluției hardware (echipamente GPS VTS 07) cât și al soluției software (aplicație KTrack). Echipamentele de localizare prin GPS sunt proiectate și produse în România de către oameni specializați în astfel de soluții .

 • Este necesară instalarea unor aplicații software dedicate pentru utilizarea aplicației KTrack?

  Nu este necesară instalarea unei aplicații dedicate. Aplicația KTrack este o aplicatie web-based și poate fi accesată de pe orice calculator, laptop, telefon (smartphones), tabletă, etc, conectate la internet . Accesul în aplicație este securizat și se efectuează pe baza unui utilizator și al unei parole dedicate ficărui utilizator.

 • Ce hărți sunt utilizate în Aplicația de monitorizare prin GPS KTrack?

  Aplicația KTrack pune la dispoziția utilizatorului două tipuri de hărți:

  • Harta României: este licențiată și conține informații detaliate la nivel de număr postal. Are o acoperire de peste 13000 de localități la nivel național, peste 167.000 km de drum public, vegetaţie, reţea hidrografică, puncte de interes: benzinării, mall-uri şi hipermarket-uri, muzee etc. Harta este actualizată la 6 luni.
  • Open Street Map (OSM) – este o hartă gratuită disponibilă la nivelul întregii lumi.
 • La ce interval de timp este identificată locația vehiculelor?

  În pachetul de bază, fiecare vehicul este localizat la 15 secunde. În funcție de cerințele și specificul beneficiarului, această periodicitate poate fi modificată. Totodată, pentru o precizie cât mai bună a distanței parcurse, echipamentul GPS VTS 07 permite citirea și transmiterea parametrilor catre server la schimbarea unghiului de deplasare al vehiculului, efectuarea unei anumite distanțe sau la un anumit interval de timp.

 • Care este precizia de localizare a vehiculelor?

  Echipamentul de localizare GPS VTS 07 are la baza o tehnologie hardware avansată ce permite identificarea locației vehicului cu o precizie de 2.5 m CEP.

 • Ce se intamplă în momentul în care un vehiculul se află într-o zonă fară acoperire GSM?

  Echipamentul de localizare GPS VTS 07 stochează toate informațiile pentru o perioadă de peste 200 de ore de funcționare a motorului autovehiculului, în situatia în care vehiculul se află într-o zona fără acoperire GSM. În momentul în care vehiculul revine într-o zonă cu acoperire GSM, datele sunt descărcate automat în server, acestea fiind disponibile în aplicația KTrack.

 • Echipamentul GPS permite identificarea consumului real de carburant?

  Echipamentul de localizare GPS VTS 07 CAN permite preluarea informațiilor aferente vehiculului direct din computerul de bord al acestuia. În funcție de marca, modelul si anul de fabricație al vehiculelor, se poate prelua o paletă largă de parametrii: consum real de carburant, nivel instantaneu de carburant, turație motor, kilometrii parcursi, ore de funcționare motor, viteză de deplasare, etc.
  UTI GRUP S.A. a dezvoltat o soluție proprie de monitorizare a consumului real de carburant ce are la baza monitorizarea turației și a timpului de deschidere a injectoarelor. Acestă soluție permite preluarea informației de consum carburant și la vehiculele ce nu dispun de interfața CAN.

 • Se pot detecta furturile și alimentările de carburant?

  Prin instalarea unei sonde litrometrice suplimentare este posibilă detectarea nivelului instantaneu de combustibil din rezervor dar și a alimentărilor și sustragerilor de carburant. Aplicația KTrack pune la dispoziția utilizatorului rapoarte detaliate cu privire la nivelul de carburant, alimentări și sustrageri de carburant . Totodată, acesta permite importul fișelor de alimentări puse la dispoziție de către furnizorii de carburant (Petrom, OMW, Rompetrol, Mol, etc).

 • Se pot monitoriza vehiculele care circulă în afara granițelor României?

  Soluția de monitorizare prin GPS KTrack poate fi utilizată și în afara granițelor României prin activarea pachetelor de date în roaming.

 • Poate fi detectat cu ușurință echipamentul de monitorizare prin GPS?

  Echipamentul de monitorizare prin GPS VTS 07 se montează acuns, în bordul vehiculului, astfel încât utilizatorul să nu aibă acces la acesta. Echipamentul nu este montat la vedere.

 • Montarea unui echipament GPS afectează garanția vehiculului?

  Montarea echipamentului de localizare prin GPS VTS 07 nu afectează granția vehiculului întrucât instalarea acestuia se efectuează numai de către personal specializat. Echipamentul este autorizat RAR și a fost supus testării de către organisme specializate OICPE și ICMET. Acesta prezintă siguranță în exploatare în domeniul automotive.